Назад к списку

Декоративна відсипка

 Декоративна відсипка використовуються для:⠀оформлення доріжок та патіо, оформлення квітників, альпінаріїв, рокаріїв, мульчування ґрунту. У ландшафтному дизайні використовуються відсипки рослинного походження, а також з інертних матеріалів.


Найпопулярніші інертні матеріали:⠀ 

  • галька – природний камінь, відшліфований водою в природних умовах. З великої гальки можна без особливих зусиль прибрати опале листя за допомогою садового пилососа.  
  • гравій – найчастіше використовується для оформлення доріжок та дитячих майданчиків. Гравію, як і всім кам'яним відсипкам не страшні високі та низькі температури, вологість та яскраве сонце. 
щебінь - має велике різноманіття кольорів, що залежить від породи каменю. Такі відсипки виглядають гармонійно у рослинних композиціях з використанням брил та валунів.


Рослині відсипки

  • Органічна мульча забезпечує захист від вивітрювання та пересихання. При цьому вона не блокує доступ кисню до прикореневого шару ґрунту. За рахунок цього підтримується найоптимальніший повітряно-водний баланс. 
  • Кора сосни, модрини - можна вибрати дрібну, середню чи велику фракцію. Універсальною вважається фракція 3-5 см. Оптимальна товщина шару 5-6 см;Красиво, стильно та екологічно, але не забуваємо, що кора підвищуює кислотність ґрунту. Тому перед застосуванням, перевіряємо, чи люблять ваші рослини кислий грунт.Ще одне невеличке «але» термін служби органіки буде меншим, ніж у гальки та гравію. Прийдеться періодично підсипати новий матеріал.